Tuesday, November 27, 2012

Schotia safari

Hi blog vrienden en vriendinnetjes,

Hier weer een vervolg van ons zuid Afrika verhaal. Zoals gezegd na het onbijt de auto in om richting onze volgende stop te gaan. De weg verliep goed en rond 11 uur waren we bij een cheetah project dus zijn we daar gestopt om wat koffie te drinken en even te rusten. Het project was ook te bezichtigen maar zou nog een uur duren voordat de volgende rondleiding zou beginnen. Er was net een bus groep naar binnen welke door de beide gidsen werden begeleid. Dus na enig twijfelen hebben we toch besloten om de tour te doen. Na een bak koffie en wat wachten kwamen de eerste naar buiten en het bleken Nederlanders te zijn en na iedereen gezien te hebben heb ik besloten dat ik niet geschikt ben voor groepsreizen๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜‰.

Goed na een paar minuten wachten werden we dan eindelijk geroepen om de rondleiding te beginnen na ook hier mijn dood certificaat getekend te hebben mochten we door de deur waar we eerst ontsmet werden๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜. Ja een spuit flacon waarmee ze de onderkant van de zolen inspoten en een druppeltje vloeistof voor de handen om uit wrijven. Ik was blij dat ze weer van elkaar afkwamen trouwens want het rook als lijm๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ.

Hierna een kort verhaal en dan start de rondleiding we gingen een houten brug op gefabriceerd van oude pallets welke niet al te stevig was en ik dacht oh de verklaring is niet voor als je opgegeten word maar wanneer je je nek breekt als je door een pallet flikkert.

Goed Bij de eerste stop, op die gammele brug keken we in een kooi waar twee cheetah's lagen welke meer een grote poes waren dan wilde dieren ze waren door mensen opgevoed en konden ook nooit meer het wild in. Ze lieten ze zelfs uit met een riem waarbij de cheetah's wel bepaalde waar de wandeling heen ging. Een kooi verder lagen de cheetah's waar ze mee fokte om zodoende de cheetah aantal instand te proberen te houden. De jongen werden dan apart op gevoed in een gebied waar ze niet met de hand gevoerd en zodoende voldoende wild om uitgezet te worden in reservaten. Verder op zat de zus van de cheetah waarme ze nesten maakten maar ook zij was volledig tam. Waarbij zelfs de mogelijkheid was om haar te aaien. Echt leuk gaat dan liggen spinnen als een katje. Zie foto's.

Verder hadden ze ook twee luipaarden zitten welke nu een jaar oud waren. Het leuke hiervan is dat ze uiteindelijk altijd wild zullen worden en dus indien ze oud genoeg zijn in een reservaat uit gezet zullen worden. Het waren trouwens twee wezen nadat moeders door een boer was doodgeschoten.

Verder hadden ze ook twee leeuwen welpen welke ze geschonken hebben gekregen van een amerikaanse dame. Het zijn leeuwen welke ze gekocht heeft van een fok farm waar deze leeuwen gefokt worden en voor veel geld door rijkelui in een kooi door een schietgat worden doodgeschoten om nadien als trofee mee naar huis genomen te worden. Hoe ziek van geest zou je moeten zijn om zoiets te doen. Ik zeg in een kooi met die lui en schieten maar. De namen waren wel weer leuk gekozen door de dame chuck en norris. Ze zitten daar nu om het verhaal te kunnen vertellen van dit dieren leed. Ik zeg chuck norris kick ass.

Na de rondleiding en een kleine donatie aan het project zijn we verder gegaan om in uitenhage de lunch te gebruiken. Bren zat al niet meer op haar gemak want ze dacht dat we in tijd nood kwamen. Bren had een salade en ik had een potjie met rundvlees en was heerlijk.

Na de lunch snel verder om op tijd bij schotia safari aan te komen. We waren natuurlijk gewoon strak op tijd op de afgesproken plek en konden na het intekenen even genieten van een drankje. Na voorgesteld te zijn aan George welke onze ranger zou zijn gingen we naar de wagen waar plek was voor 9 maar er maar zes waren welke mee gingen dus lekker de ruimte om te zitten. Nadat iedereen aanboord was waarbij sommige letterlijk naar binnen gehezen moeten worden hadden we een kort voorstel voor ons zaten twee duitse dames waar van aan het kapsel de geaardheid wel duidelijk was en achter ons een jong duits stel. Zeg maar dat we weer omsingeld waren. Nadat George even kort de spelregels had uitgelegd gingen we richting het privรฉ park van schotia niet groot maar had wel alles in zich aan dieren. Na wat dieren gespot te hebben zoals springbok, olifanten, Zebra, gnoe en dergelijke gingen we opzoek naar de leeuwen. Al snel kreeg hij een seintje dat de leeuwen net een wrattenzwijn (thumba uit de lion king) te pakken hadden dus wij met gezwinde spoed die richting op en ja hoor Ze lagen met ze alle lekker van het zwijn te peuzelen. Zie foto.

Het geluid en geur is soms wat weerzinwekkend maar goed dit is de natuur dus camera's in aanslag om alles vast te leggen. Na een drie kwartier naar het uithollen van het beest gekeken te hebben, waarbij op het eind de strijd om het hoofd onderling losbarst maar ook gedurende het eten al zichtbaar was, zijn we naar het avond eten gegaan welke in een afgeschermd gebied werd gegeven met kampvuren. Later bleek dit ook het gebied waar we de nacht zouden door maken. Het eten was eenvoudig maar lekker tijdens dit diner stelde de vrouw van het duitse stel de vraag aan de andere twee Duitsers of ze zussen waren. Nou het antwoord kunnen jullie al invullen denk ik. De ene zei nee waarop de de andere aanvulde we zijn een vrouwenpaar. Ik heb me maar wijselijk afzijdig gehouden hierin. Nahet eten stond er nog een nachtdrive op het programma waar ik inmiddels niet kapot van ben je ziet zelden iets maar goed nu toch wel de mogelijkheid om een nijlpaard vast te leggen op het droge. Overdag zitten ze alleen in het water omdat ze snel verbranden door de zon.

Na nog verder gereden te hebben en allen het gebrul van de lion king gehoord te hebben gingen we terug naar de overnachting locatie dus midden in het park maar gelukkig wel in een afgeschermd gebied. Zoals jullie al weten zouden we een game hut slapen met beperkte voorzieningen dus het behieve hut probleem kwam al weer langzaam tussen mijn oren maar eenmaal aangekomen inde hut viel dit volledig van me af. Het was echt een prachtige hut zonder verlichting maar de ranger onstak bij binnenkomst alle kaarsen en dat gaf pas een romantisch karakter aan het geheel zie foto's. Dus na het vertrek van de Ranger snel het bad vol en samen lekker er in onder gedompeld het enige wat miste was een flesje rode wijn.

We hebben die nacht ook heerlijk geslapen wat achteraf een wonder was. Want de volgende ochtend toen we werden opgehaald vroegen onze Duitse reisgenoten ons of we ook de olifanten hadden gehoord dus Bren en ik keken elkaar aan en gaven het antwoord nee. Nou dat vonden ze wel vreemd want het scheen een behoorlijk kabaal geweest te zijn. Net buiten de poort van het afgeschermde werd het ook pijnlijk duidelijk er stonden daar twee bomen welke ze echt tot aan de wortels hadden gesloopt! Dus dat we dat niet mee hebben gekregen is een wonder denk dat we comatisch waren die nacht๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰.

Goed na de krokodillen bewonderd te hebben welke ook in de waterplek bij de uitgang van de overnachting plek verblijven gingen we een stukje verder waar de leeuwen nog lagen te laven van het wrattenzwijn en de drink beurt aansluitend. Groot voordeel was dat nu ook papa leeuw waar bij de groep aangesloten was zodat ik die ook vast kon leggen. Zie foto.

Hierna gingen we verder met de ochtend drive waar we niet veel schokkende dingen meer hebben gezien. Om vervolgens te gaan ontbijten wederom bij de overnachting plek en aansluitend het park te verlaten om naar het addo olifanten park te vertrekken.

Het was ook het afscheid moment van George welke ons de gehele safari kostelijk had vermaakt met informatie maar op zijn tijd ook een dolletje. Hij was echt gepassioneerd mbt de natuur en zijn kennis was heel breed als je vroeg om te stoppen bij een cactus voor een foto had hij allerlei aanvullende informatie over de cactussen maar ook over de larven welke op deze cactussen leven echt top. Daarvoor in de plaats kregen we Peter welke in addo meer met zijn eigen contacten bezig was dan met ons. Met als diepte punt dat hij op een stoplaats iets te drinken ging halen voor zichzelf en we hebben daarna alleen nog terug zaggen bijnhet instappen van de bus. Hebben wel wat gezien maar olifanten hadden we intussen wel in alle maten en soorten gezien.

Na het addo nog even snel lunchen en afscheid nemen van onze duitse safari genoten om vervolgens in de auto te springen om naar het volgdende resort te rijden. Het was inmiddels na half drie en moestenntoch nog wel twee uur sturen naar de volgende locatie. Maar daarover volgende keer meer.


Groetjes vanuit een warm zuid afrika.


No comments:

Post a Comment